Learning Celebration

Start spreading the news.

We’re leaving today.

We’re gonna be a part of it, First Grade, First Grade!

Till melodin av den berömda Broadway sången  ‘New york, New York’, sjöng Lillan och hennes klasskamrater idag för föräldrarna som kommit för att deltaga i deras avslutning, den s.k ‘Leaning Celebration.

Det var roligt att se på och höra vad de har jobbat med under året. Skolorna håller ingen officiell avslutning här, men ofta har de olika klasserna små, individuella avslutningar dit föräldrarna är inbjudna.

Eleverna har lärt sig mycket under sitt första år i skolan. Det är imponerande egentligen hur mycket de har hunnit med trots att skoldagen endast varit 2.5 h lång. Det har jobbats mycket på både det sociala och akademiska området. Alla eleverna i Lillans klass har börjat läsa efter julen och de har lärt sig att räkna pengar och att säga vad klockan är. ( timmen och halvtimmen). Lillan läser riktigt bra redan, men har svårt med att ljuda ut de olika ljuden och få ihop dem till ord. Dock gör hon det bättre inne i huvudet och det går mycket bra det också. Hon tycker om att läsa och räkna och verkar ha ärvt makens mattehuvud, precis som sina syskon.

Socialt klarar hon sig bra i skolan också och har lyckats få många vänner och trivs bra. Hon är sprallig och glad för det mesta, men kan också sitta stilla när det behövs. Kindergarten innehåller  mycket lek och barnen leker och lär på samma gång. Fast, jag tycker att det skall vara så när man börjar i skolan som endast femåring!

Avslutningen blev nästan en och en halv timme lång i dag på eftermiddagen och det märktes att det blev lite väl länge för småsyskon att sitta. Det kändes lyxigt att inte ha ett yngre syskon att behöva hålla sysselsatt, utan jag fick koncentrera mig på Lillan helt och hållet.

Efter att eleverna sjungit visade fröken en rätt lång film innehållande fotografier med eleverna och allt vad de gjort under året som gått. Det var roligt att se på, men ja, den blev lite väl lång. Efter filmen var det dags för två sånger till och sedan gick vi ut i det vackra, varma vädret för gruppfotografering.

Lillan är mer än nöjd att ha sommarlovet runt hörnet. Hon har haft ett bra första år som skolelev, men nu är det dags för sommaren att ta vid. Tre dagar kvar… 😉

Lillan med sin klass. Alla klädda i sina t skjortor som de färgat när de läste och lärde sig om tyg!
Lillan med sin klass. Alla klädda i sina t skjortor som de färgat när de läste och lärde sig om tyg!

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s