En vecka på tu man hand med Dottern

Det är lägervecka för småsyskonen. Vi steg upp tidigt, inte riktigt i gryningen, men kl.06.45 är nog då så tidigt på sommarlovet. Efter uppfräschande duschar, påklädnad och morgonmål, blev det en kort bilskjuts till bussen, som skulle ta dem till lägret. Det är ett s.k dagsläger, så barnen tar bussen varje morgon till lägret och kommer sedan hem varje kväll. Klockan 17 skall de hämtas från bussen igen. Lillan och Sonen åker till samma lägergård, men deltar i två olika läger. Som det syns har Sonen på sig rejäla, nyinköpta skor. De behövs för hans motorcykelläger som han är med i. Lillan är med i lägret som har ‘prinsessor och älvor’ som tema. Det skall bli intressant att höra de första intrycken när jag hämtar dem från bussen!

Här står de utanför bussen. Klara att stiga på med ryggväskorna fulla med luncher, simkläder etc.
Här står de utanför bussen. Klara att stiga på med ryggväskorna fulla med luncher, simkläder etc.
...och så bär det iväg!
…och så bär det iväg!

Efter att barnen hade åkt iväg, åkte jag hem till Dottern som vid det här laget hade ätit morgonmål och var nu duschad och påklädd. Hon satt med näsan över matematiken som hon pluggar i sommar. Hon är  nämligen med i  en kurs i matematik via nätet i sommar. Det är en kurs hon behöver för att kunna avancera till en kurs i biologi i gymnasiet i höst. Ja, för hon börjar faktiskt i nian i höst, i high school, vilket här är det samma som vi där hemma  Jeppis kallar gymnasiet.

Jag åt ett snabbt morgonmål och sedan spände jag fast kopplet på Lilly och så gick vi på en snabb morgonpromenad i det redan varma solskenet. Sedan var det då dags att skjutsa Dottern till hennes nya skola och för henne att ta sitt första prov i denna matematikkurs.

Dotterns nya skola. Den största, till elevantalet i delstaten Minnesota med ca.3000 elever.
Dotterns nya skola. Den största, till elevantalet i delstaten Minnesota med ca.3000 elever.

Medan hon tog sitt prov åkte jag hem igen och tog hand om tvätt och lite annat medan jag väntade på att hon skulle skicka ett SMS och meddela att hon var klar. De studerande hade 2 timmar på sig och efter 1.5 h kom SMS:et att hon var klar.  Hon var glad och nöjd och tyckte att det hade gått bra trots att hon varit nervös!

För att fira detta och för att njuta av lite ‘flicktid’ på tu man hand åkte vi ut på en snabb smörgås innan det var dags att komma hem och låta Dottern ta tag i mera matematik. Det blev en trevlig stund tillsammans! 🙂

En glad Dotter efter ett lyckat prov i matematik!
En glad Dotter efter ett lyckat prov i matematik!

 

Annonser

4 reaktioner på ”En vecka på tu man hand med Dottern

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s