Den galopperande sommaren

Augusti är redan inne på sin andra vecka och jag har inte skrivit en endast rad denna månad ännu! Barnen går och lägger sig sent på kvällarna och det blir sent innan jag  kommer mig till datorn, om jag ens kommer till datorn!

Mycket har hänt sedan jag uppdaterade er, mina kära läsare!

Maken kom hem från Arizona. trött efter fyra dagars hårt, fysiskt arbete med att lägga laminatgolv åt sin syster  med familj. Han åkte på lördagen och kom hem på onsdagskvällen, sent. På tisdagen fick vi reda på att besök var på kommande!

En glad och nöjd svägerska med nytt laminatgolv i sovrummet, hallen och lekrummet på övre våningen.
En glad och nöjd svägerska med nytt laminatgolv i sovrummet, hallen och lekrummet på övre våningen.

Vi hade bjudit Makens kusin från delstaten Arkansas på besök, närhelst hon kände för det. Henns make dog för drygt en månad sedan, begravningen hade hållits och nu tyckte hon att hon var redo för en liten bilresa norrut. Alltså, hade hon packandet så gott som klart och beslöt sig att komma hit… på torsdagen samma vecka!

Jaha, det var bara att tacka och ta emot, göra gästrummet i ordning och vänta på besöket. Med sig hade hon en liten flicka som är precis samma ålder som våran Lillan, 6. Denna släkting till kusinen är egentligen kusinens systers barnbarn! Så, egentligen inte alls släkt med våra barn.

På torsdag kväll kom det alltså då gäster. Denna dag råkade också vara min födelsedag! Förra året hade mamma hemma i Fäboda ställt till med 40 årskalas och jag fick träffa alla möjliga släkt och vänner, alla på en gång! Det råkade vara en rätt kylig dag i Fäboda, men vem brydde sig när det fanns en massa släktingar att krama om  och och prata med, små söta franskbrödsskivor med gravad lax att njuta av plus mammas hemgjorda jordgubbstårta! Gott och trevligt var det! 🙂

Sia glass åtnjöts på gågatan.
Sia glass åtnjöts på gågatan.
Mammas hemgjorda jordgubbstårta intogs i Fäboda bland släkt och vänner.
Mammas hemgjorda jordgubbstårta intogs i Fäboda bland släkt och vänner.

Detta år gick födelsedagen i städandes tecken. Jovisst, mamma ringde och vi pratade en del och det var trevligt. Jag öppnade presenten hon skickat åt mig och hemlängtan skar i bröstet! Det var en CD inspelad av Vestersundsby spelmän som jag i tiderna också tillhört!

Cd och tillhörande kort.
Cd och tillhörande kort.

Efter denna trevliga överraskning var det bara att ta fram dammsugaren och börja på! Jag skurade och fejade och fick vårat hem i så pass skicka att det gick att ta emot gäster!

Gästerna stannade i sex dagar och vi firade min födelsedag med att gå ut på en restaurang och sedan fick jag öppna presenter. Maken bad så mycket om ursäkt, för han hade inte hunnit köpa något… påstod han!

Väl hemkomna från restaurangen gick Dottern och hämtade ett paket och döm om min förvåning när jag tog fram en Coach väska ur presentpåsen!  Dessa väskor har blivit omåttligt populära och jag hade dreglat en aning tidigare i sommar över en liten modell som skall användas som en s.k ‘clutch’.  Vi hade alla varit ute tillsammans och medan jag tog de yngre två barnen till en leksaksaffär, hade Maken och Dottern snabbt sprungit in i Coach affären och inhandlat denna, fina lilla läderväska, helt passande i blått och vitt!

En bild säger mera än tusen ord...
En bild säger mera än tusen ord…
IMG_0631
‘ Jag trodde inte att du hade inhandlat något?!”

Min födelsedag blev alltså väldigt trevlig, ävenom den firades en dag senare!

När vi har gäster, försöker vi hitta på olika aktiviteter! Lillan och hennes nyfunna lilla vän hade hur roligt som helst och de lekte, lekte och lekte. Vi simmade, klättrade inomhus vid en lekpark och naturligtvis, åkte till nöjesparken vid det jättelika shoppingcentret Mall of America!

Dottern och jag vid restaurangen Rainforest cafe vid Mall of America
Dottern och jag vid restaurangen Rainforest cafe vid Mall of America
Maken och barnen på gungorna vid nöjesparken.
Maken och barnen på gungorna vid nöjesparken.
Lillan kommer på tåget, alldeles ensam eftersom det hade hunnit bli sent på kvällen och nöjesparken började vara tömd på folk.
Lillan kommer på tåget, alldeles ensam eftersom det hade hunnit bli sent på kvällen och nöjesparken började vara tömd på folk.

Efter sex dagars vistelse var det dags för gästerna att åka hem.  Det hade varit ett trevligt besök, men nu såg alla fram emot att komma hem till sina egna rutiner igen. Först blev det dock en bild på barnen…

IMG_4292

 

Nu har vi då endast tre veckor kvar av sommarlovet. Medan ni där hemma har åtnjutit (?) århundradets värmebölja, har det varit en mycket svalare än normalt sommar här hos oss i Tvillingstäderna! Nu kan ni gärna få skicka hit de där 30 plusgraderna, för här  har det rört sig kring 25 dagligen, vilket är en hel del svalare än vad det skall vara denna årstid. Skicka graderna hitåt nu bara! 😉

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s