Att välja färg

Vad det är svårt att välja färg baserat på en liten fyrkant! Maken och jag skall måla källarvåningen innan den öppna spisen görs klar om någon vecka och i förmiddags satt vi ute i dagsljuset för att försöka bestämma oss för vilken färg vi vill ha.

Rummet är rätt stort. Hittills har det använts som lekrum och förråd till leksaker. Nu låter vi bygga en öppen spis ( nåja, kanske inte så öppen eftersom det är en spis som eldas med naturgas som bränsle, men dock en spis.) och rummet skall bli ett nytt, mysigt TV rum med TVn ovanför spisen.
Senaste vecka var elektrikerna här och installerade kablar och sladdar för ‘surround sound’ som Maken ville ha installerat. Högtalarna har beställts via nätet och borde komma inkommande vecka.
På båda sidorna om spisen kommer det att installeras hyllor och sist, men inte minst, skall tegelstenarna muras på.

Alltså behöver vi få tummen ur ändan och börja måla! Eller åtminstone bestämma oss för vilken färg vi vill ha….

Det lutar åt en grönaktig färg. Inte skogsgrön, men en ljusare variant. Jag är inte förtjust i mörka väggar eftersom rummen i fråga ofta krymper då. Dock ät detta ett rätt stort rum och jag gissar att det nog skulle gå att måla mörkare.

Innan denna söndagen är slut hoppas jag att vi inte bara har bestämt oss för en färg, utan att vi också har inskaffat denna färg i fråga, penslar, målartejp och kanske rentav börjat på. Återstår att se…

Annonser

2 reaktioner på ”Att välja färg

 1. Monica

  Det där med färger och att bestämma sig är inte alltid så lätt. För man vill ju inte börja måla om igen efter bara några år.

  Vi har ganska ljusa färger i vårt hem, ljus brunt, beige, vitt… En fondvägg, en vägg som är tapetserad är vackert tycker jag (ifall resten av rummet är ljust).

  Men som sagt det tåls att funderas på. Å så är det som du säger, svårt att se en helhet från bara en liten provbit.

  Lycka till!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s