Modellraketer

Sonen går på sin sista sommarlovskurs/läger innan skolåret tar vid. Den här gången handlar det om raketer! Modeller förstås, och skoj har han!

Idag var Lillan och jag med på ett hörn. Föräldrar var nämligen inbjudna att titta på när barnen sköt upp sina raketer och Lillan ville absolut titta på!

Kursen hålls under eftermiddagarna från kl.13-16, så efter lunch cyklade vi iväg alla tre. Dottern, med sina 14 år fyllda, tyckte dock att det här med raketer lät mindre intressant, så hon valde att stanna hemma.

Medan Sonen gick in till sin kurs, lekte Lillan på de närliggande klätterställningarna i lekparken, medan vi väntade på att uppskjutandet av raketerna skulle börja. Vi fick vänta i över 1 h och eftersom Sonen trodde att uppskjutandet skulle göras direkt i början av eftermiddagen, hade jag inte tagit med något vatten. Till all lycka var set inte så väldigt varmt idag och det blåste skönt, vilket hjälpte eftersom luftfuktigheten var rätt hög.

Så kom då äntligen hela pojkgänget ut ur byggnaden ( ja, det finns faktiskt två flickor med också, men de ligger i minoritet jämfört med de 16 pojkarna!) och det blev spännande att titta på! Skulle de få iväg alla raketerna?
Hela nio stycken skulle skjutas upp. Lillan och jag satte oss bekvämt till rätta på gräsmattan för att se på spektaklet.

Det blev roligt att titta på! Lillan tyckte det var intressant att se på när raketerna sköts iväg, själv tyckte jag att det var intressantare och roligare att se på hur ivriga alla barnen var och hur de med glädje och iver sprang iväg efter raketerna efter att de hade landat med fallskärmen som hade utvecklats. Ibland misslyckades mekanismen för fallskärmen att veckla ut sig och då kom raketerna ner med en väldig fart! Tur att inte Teskedsgumman var ombord! Hon skulle nog ha slagit sig både gul och blå. 😉

Efter ‘uppvisningen’ cyklade Lillan och jag hem igen. Sonen får cykla hem ensam från denna kurs, eftersom vi bor så nära, vilket är väldigt lyxigt. Dessutom finns det cykelväg genom hela vårt område, från parken, vilket här på andra sidan Potten är väldigt lyxigt.

Jag tror också Sonen är väldigt nöjd att få ta sitt eget ansvar och klara sig själv lite. Han såg så nöjd och glad ut när han kom hemcyklande både igår och idag efter avslutad kurs. 🙂

Sonen, en raket och kurskompisar.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s