Vernissage

Jag drog med Dottern och syskonen till bibban på vernissage i den vackra höstsolen. Dottern hade nämligen deltagit i tecknetävlingen som ordnades för ungdomar nu i oktober och vi åkte för att se hur det hade gått för henne.

Eftersom hon hade deltagit i ett skriftskolläger i mini format hela helgen vid kyrkan och sovit på golvet två nätter i rad, var hon verkligen trött och var inte så säker på om hon ville åka eller inte. Till slut bestämde vi oss för att åka i alla fall och Lillan var en aningen besviken eftersom hon lekte ute med kompisar och sprang omkring  i shorts och t skjorta i den femtongradiga värmen!

Jag lovade dyrt och heligt att hon skulle få återkomma till sina lekar efter att vi hade kommit hem.

Alltså, åkte vi iväg och kom fram just när vernissagen skulle börja.

Till Dotterns stora besvikelse ( nu tror jag att den var större än vad den skulle ha varit om hon hade varit lite piggare och gladare…) vann hon inte ngt i år heller. Hon deltog förra året också, men också då utan vinst.  Jag förstod henne. Hon var väldigt nöjd med de två teckningar som hon lämnat in och trodde nog att hon skulle få ngn slags belöning för dem. Konkurrensen var stenhård och det fanns hela 59 stycken alster allt som allt och Dotterns teckningar var helt i klass med de andra tyckte jag.

Jag gav henne en kram och berättade detta åt henne och hon log ett litet snett leende. Dock valde hon att lämna teckningarna kvar för besökare att titta på. Flera av de unga konstnärerna valde att ta hem dem, men Dottern tyckte att de fick vara kvar lite längre. Bra val tyckte mamman i huset.

Följande får alltså bibbans besökare njuta av de kommande dagarna:

'Sunset bliss'. Gjord i blyertspenna och färgpennor.
‘Sunset bliss’. Gjord i blyertspenna och färgpennor.
IMG_4515
‘Girl with Flower Crown” gjord i färgpenna.
Annonser

4 reaktioner på ”Vernissage

    1. Tack! Jo, men visst måste ju föräldrar vara uppmuntrande, eller hur? Själv har jag minsann inga konstnärliga drag, så det är ju så roligt att få ta del av hennes framgångar, även om hon nu inte vann ngt den här gången. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s