Utan värme i fem dagar försmäktar vi i detta hus….

…. Eller något sådant i stil med vad Pippi sade.
Hemkomna från respektive jobb igår, fredag, märkte vi att det var rätt svalt här hemma. Maken gick ner för att kolla värmepannan. På termostaten i vardagsrummet stod det att pannan var påslagen och att det var hela 68 grader inne! ( Okej, för er som inte är insatta i detta med Fahrenheit kan jag avslöja att 68 grader är +18 i det mera förståeliga Celsius systemet!)
Maken gick ner i pannrummet för att ta sig en titt och de diagnostiska lamporna blinkade. Något var på tok och Maken ringde till reparatören. Ett företag som vi har anlitat förut och varit nöjda med.
Jovisst, de kommer så gärna och tar sig en titt på vår treåriga värmepanna som verkligen inte borde kasta in handduken vid en så ring ålder. Tyvärr kan de inte komma förrän på onsdagen eftersom de är fullbokade tills dess!
Jaha, så nu anlitar vi båda våra gasspisar för att få värme i huset. Idag har det gått bra, eftersom dagstempersturen höll sig på några plusgrader men imorgon kväll har den första snöstormen utlovats och om vi har riktigt tur kommer den att vräka 20 cm med snö ner på Tvillingstäderna de kommande 2-3 dagarna… Fortsättning följer….

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s