Konserthelg

‘I need a silent night, a holy night.
To hear an angel’s voice,
Through the chaos and the noise.
I need a midnight clear, a little peace right here.
To end this crazy day, with a silent night.’ – Amy Grant

Så går refrängen till en av låtarna som vi sjunger imorgon, söndag. Det är nämligen den årliga julkonserten som står för dörren. Höjdpunkten på köråret om ngn skulle fråga mig. Vi började öva i mitten på oktober och det kändes ovant att sjunga julsånger.
Imorgon, den andra söndagen i advent skall konserten då gå av stapeln. Imorse hade vi genrep med orkestern och hela kören på plats. Det är alltid så väldigt roligt att höra och se allt fogas ihop efter många timmars övande och repeterande. Dessutom kunde orkestern sin sak det här året och tydligen kunde kören sin sak också eftersom det var väldigt lite som behövdes tas om och vår dirigent verkade mer än nöjd med hela genrepet.
I år är dessutom hela familjen med och sjunger! Maken med baserna, jag och Dottern med de första sopranerna och Sonen och Lillan i barnkören. De har aldrig varit med förut och i år anmälde jag oss allihopa till repetitionerna! Sonen var inte så nöjd, men nu då det är på allvar, tror jag faktiskt att han har roligt….
Vi ger två konserter, en kl.15.30 och den andra kl.18 med en kort paus för en bit mat däremellan.

Biljettförsäljningen har gått rätt bra och hittills har vi sålt runt 400 biljetter för den första konserten och runt 100 för den andra. Tydligen är inte julkonsert ngt som lockar på söndagskvällen. Förhoppningsvis kommer det åtminstone en eller två åhörare till för att lyssna på den andra konserten eftersom vi vanligtvis ger en bättre konsert den andra gången! Nerverna är naturligt lugnare eftersom vi redan har framfört konserten en gång och därför blir resultatet bättre!

Eftersom kören också ger smakprov från konserten imorgon på förmiddagen under de tre gudstjänsterna blir det en hel del sjungande imorgon. Jag bara hoppas att rösten håller efter flera dagars ont i halsen och en rejäl heshet!
Idag har det varit en rätt tyst dag för min del efter genrepet i förmiddags. Rösten har blivit bättre under dagens lopp, men helt återställd är den inte. Jag får bara hoppas att den håller imorgon….

Det blir en lång, rolig och tröttsam dag imorgon. Vi får se om jag orkar med en sammanfattning här på bloggen imorgon kväll eller om det får vänta….

Inbjudningskortet till vår konsert med titeln: I need a silent night.

Annonser

2 reaktioner på ”Konserthelg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s