Öppet eller stängt?

Det är kallt här. Grymt kallt. Temperaturen i luften ligger på runt minus 20 grader Celsius och prärievindarna ligger på från det kanadensiska hållet, alltså norrifrån. Vi befinner oss just nu under en Wind Chill Warning och det stora diskussionsämnet för dagen har varit om skolorna kommer att vara öppna imorgon, onsdag eller inte. Skolorna är uppdelade i olika skoldistrikt, ofta enligt den stad de befinner sig i, men inte alltid. Förstås här i förorterna intill en storstad, så kan flera förorter ta del av ett och samma skoldistrikt.
Flera skoldistrikt runtom oss har redan stängt och våra barn gick i säng med förhoppningar om ledigt i morgon. Anledningen till skolstängningar är att man inte vill att eleverna skall stå ute och vänta på skolbussen och befinna sig på en skolbuss om det blåser så kallt och hårt att det känns som minus 40 i luften!

Det kan vara jobbigt med dessa beslut för jobbande föräldrar som måste åka in till sina arbeten oavsett vädret. Själv är jag lyckligt lottad och har en helt fantastisk chef som låter mina barn komma med mig till jobbet skulle de inte ha skola imorgon. Maken måste jobba oavsett vädret han också, patienter behöver opereras vare sig det är iskallt ute eller inte och om de skall opereras behöver de få anestesi!

Alltså, i skrivande stund har vi inget hört och det är just läggdags. Jag gissar att telefonerna börjar plinga med SMS redan kl.06.00 imorgon med besked om att skolorna har stängts här runt om oss också. Det skulle vara bra att veta lite mera på förhand…

Varningen ovan är tagen från mobil tidigare ikväll. Kom ihåg att temperaturen är i Fahrenheit, fast när det är så kallt blir det nästan samma sak och minus 35 i F är minus 37 C.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s