Käpp i hjulet

När livet rullar på och det är massor på gång så tänker man inte så mycket på sin hälsa, eller hur? Ban kommer hem från skolan och middagen skall tillredas. Sedan är det dags för läxor och så sparkar kvällsaktiviteterna igång. Det skall hämtas och föras hit och dit och så kommer man hem, kryper i säng och sedan börjar allt på ny rulle följande dag. Helgerna är s.g.s likadana, men kanske i lite långsammare tempo.

Makens vardagliga lunk tog en helomvändning i eftermiddags när han sökte hjälp hos Första hjälpen/akuten. Han hade nämligen värk i hela kroppen, lite ont i halsen och mådde så där allmänt dåligt. För en vecka sedan hade han jobbat med en kirurg som jobbade trots att hon borde ha varit hemma. Läkare har här nämligen inte några sjukdagar, utan om man är sjuk, så är man hemma och att bli sjukskriven är inte på tal om. Att bli sjukskriven existerar inte ens.
Hur som helst, efter avslutat besök på Första Hjälpen i eftermiddags fick Maken och resten av familjen reda på att jovisst, hade han drabbats av Influensa A som har gått runt som en löpeld här i Tvillingstäderna de här senaste två månaderna. Hittills hade vi lyckats hålla oss undan och hållit hela familjen frisk, men nu har detta virus kommit för att hälsa på oss också, tack vare en kirurg som inte hade vett att stanna hemma när hon var dålig.

Alltså, åkte jag och hämtade medicinen Tamiflu åt Maken i eftermiddags från apoteket. Imorgon har han stränga order från undertecknad att stanna hemma, men han är faktiskt så pass sjuk att han inte ens vill åka in till jobbet. Om jag gissar rätt, så blir det nog att stanna hemma resten av veckan för hans del. Hel hans kropp värker och han känner sig allmänt dålig och hängig. Han pimplar te och känner inte ens för en kall öl, och då vet man att han är illa däran! 😉

Jag levererade medicinen med en ros gjord av choklad i eftermiddags eftersom jag delvis tyckte riktigt synd om maken. Han är tapper, men det märks nog att han inte mår bra. Och så behöver medicinen tas med mat eller ett litet mellanmål för att undvika problem med magen, och då kan ju alltid choklad användas för detta ändamål…

Annonser

3 reaktioner på ”Käpp i hjulet

  1. Monica

    Hoppas han kryar på sig snabbt. Här har flunssan drabbat oss en i gången. Idag var mannen hemma.

    Dagarna går i rasande takt. Det är inte många minuter ledig tid. Men imorgon kväll skall jag ta mig tid och spinna… 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s