MannaPack Rice

Ikväll jobbade vi hårt hela familjen. Det var dags för den årliga vecka då vår kyrka fyller påsar med kycklingbuljong, torkade grönsaker, soja och ris för att dessa sedan skall gå vidare till barn i olika delar av världen där det finns alldeles för lite mat och speciellt barnen svälter. De senaste fem åren har vår kyrka deltagit i detta projekt och frivilliga fyller påse efter påse med maten, sluter dem och packar dem i lådor. För fem år sedan fylldes hela fem miljoner påsar! Detta visade sig vara lite väl mycket, det skall ju betalas för också, vilket görs endast med penningdonationer av församlingsmedlemmarna. De senaste fyra åren har målet varit något lägre, 750 000 påsar skall fyllas inom loppet av sex veckor och detta skall ske endast med frivilliga krafter.

Varje dag är indelad i två timmars skiften och hela projektet skall gå på endast 6 dagar. Maten som görs klar i år skall skickas till det urfattiga Haiti och Liberia.

Gänget som jobbade ikväll fyllde 158 lådor med 36 påsar i varje låda. Imorgon, lördag hålls sista dagen och då får vi veta om vi klarade målet eller ej som församling…

Lillan redo att sätta en sked med kycklingbuljong och en sked torkade grönsaker i en påse. Flickan bredvid henne sköter om sojan och riset.

Maken och Sonen jobbade hårt med att se till att alla borden hade ris att lägga i påsarna.

Systrarna jobbar ihop.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s