Chili med majsbröd

Vår kalla februari här på andra sidan Potten fortsätter efter några dagars uppehåll och idag, söndag, bjöd vädret på -15 mitt på dagen då det var som varmast… Eftersom Minneapolis ligger på den amerikanska prärien drabbas vi av iskalla vindar från Kanada som tar sig genom märg och ben. Då passar det väldigt bra med en gryta het chili och nybakat majsbröd…

Majsbröd:
2.5 dl majsmjöl ( corn MEAL inte Maizena)
2.5 dl vetemjöl
2.5 tsk bakpulver
0.25 tsk salt

Blanda ihop de torra ingredienserna.

I en separat skål, blanda ihop:
1-2 matskedar honung
2-3 matskedar olja
1 vispat ägg
2.5 dl kall mjölk

Blanda de våta ingredienserna och rör ner alltsammans i de torra ingredienserna. Grädda brödkakan i het ugn i 25 till 30 min. Använd gärna en järnstekpanna. Avnjut varmt med smör. Passar bra med soppor.

Chili:
Stek ett paket malen kalkon med en halv hackad lök och krydda med fågelkrydda,salt och chilipulver. Tillsätt en burk ‘kidney beans’, en burk ‘garbanzo beans’ och en burk med svarta bönor. Tillsätt en stor burk med tomater och låt puttra på hällan en timme eller två. Ju längre chilin får koka, desto godare blir den. Lycka till!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s