Utmattad!

Oj, oj, oj, vad det kan vara tungt att åka på skönhetsbehandling när man är en tik i sina bästa år! Här ligger våran Lilly, helt slut och utmattad efter en fyra timmars bortvaro från sin vanliga hemmarutin och gård. Hon tvättades, klipptes, fick tänderna borstade och klorna klippta innan hon äntligen fick återvända till sina bekanta, invanda rutiner igen.
Dock behövde den långa, toviga pälsen minsann ses om och klippas nu när våren slår till här hos oss. På vintrarna låter vi henens tjocka pälsa växa ut och hon ser rätt så farlig och vild ut vill jag påstå. Däremot skyddar den henne väldigt bra de dagar i januari som det är -37 ute! Ofta sitter hon på uppfarten till sitt hem och bara låter vinden blåsa i öronen och stortrivs i kölden, då alla hennes människor hastigt och lustigt springer in i värmen så fort de bra kan och orkar.

Naturligtvis skall vädret slå om nu igen när hon äntligen blivit så här vårfin! Den tillfälliga, härliga värmen har lämnat os ikväll och minusgraderna är tillbaka. Jag gissar att en viss kortklippt tik kommer att vara ganska snabb på gården då hon behöver ut för att kissa några dagar framöver innan hon vänjer sig vid sin lite kyligare tillvaro…

En helt utmattad Lilly slappar på Lillhusses säng.

Annonser

2 reaktioner på ”Utmattad!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s