Potatisodling

Vissa odlar canabis och andra droger i sin källare. Vissa restauranger häromkring har börjat odla allt möjligt i sin källare, olika grönsaker men också fiskar läste jag i tidnignen för några veckor sedan.

Vi odlar också ngt i vår källare, men inte ngt så intressant  eller farligt som droger. Hon oss, halvfinländare som barnen är, har vi potatiodling på gång! I väldigt  liten skala, men dock potatis!

Anledningen till detta är att Lillasyster har haft detta som experiment i åk 1 och med henne för en vecka sedan kom en lite kopp hem med två små stjälkar uppstickande från potatisarna som jag hade skickat med henne  till skolan några veckor tidigare.

Vi satte dessa små stjälkar i fönstret och de tog genast fart. Så till den milda grad att vi fick plantera om dem endast några dagar senare och fönsterblecket var inte tillräckligt brett för den nya krukan! Alltså, fick det bli altandörren nere i källaren där vår nya potatisodling förhoppningsvis får tillräckligt med ljus…Kanske  vi får nypotatis lagom til midsommar?! 😉

Potatis i kruka...
Potatis i kruka…
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s