Förberedelser

Redan kl. 9 imorse stod både Dottern, jag och flera andra av körmedlemmarna klara för uppsjungning. Det var dags att öva inför morgondagens påskgudstjänster. Inte hela kören var på plats ännu, vi är allt som allt runt 70 personer när båda körerna är kombinerade. Folk kom in rätt lågnsamt, men en halv timme senare hade vi en rätt stor grupp i alla fall. Trummisen satte igång med trumvirveln, och imorgon kommer det svarta skynket att falla av det stora, enkla men vackra träkorset när denna trumvirvel ljuder. Samtidigt stämmer vi i kören upp i en hejdundrande hyllning i sången: ‘Jesus Christ risen today’.

Precis samma början på denna festgudstjänst varje år, precis samma stämning och likväl går rysningarna utmed ryggraden för att det är så vackert!

När det svarta skynket, som täckt korset sedan  slutet på långfredagens gudstjänst faller ner finns där ett annat kors. Ett kors som är alldeles täckt av palmblad och vita påskliljor och doften från alla dessa liljor är helt otrolig. När gudstjänstdeltagarna tågar in i kyrkan är det mörkt, svalt och ett inspelat fågelkvitter hörs i kyrkan. Allt för att symbolisera den tidiga morgonen när kvinnorna gick till Jesu grav för att sköta om den. Sedan, precis på timmens klockslag börjar trumvirveln, lamporna slås på och skynket faller till golvet och där hänger det vackra korset, klätt i liljor  att symbolisera Kristi upptåndelse.

Det blir mycket sjungande för Dottern, mig och den övriga kören imorgon. Hela fyra gudstjänster skall vi medverka i och vi skall infinna oss för uppsjungning redan kl.07.30, så det blir en tidig avfärd imorgon. Dock ser vi båda mycket fram emot dena otroligt stämningsfyllda morgon!

Denna påklördag har jag varit och handlat lite och också kokat ägg för att måla och färga dessa med barnen, men de verkar inte inresserade längre. De börjar tydligen bli för stora för sådant. Det är ju synd i och för sig, men så går det. De där små småttingarna, är verkligen inte sådana små småttingar längre!

Ute är det tio grader varmt och väldigt normalt påskväder. Inga påskhäxor har synts till, de har nog alla åkt till Blåkulla för länge sedan och helt missat oss här på andra sidan Potten! 😉

Träkorset som görs klart till morgondagens festgudstjänster.
Träkorset som görs klart till morgondagens festgudstjänster.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s