Snabba beslut!

Dottern fyller hela 15 år nästa vecka! I sommar får hon börja ta körlektioner här på andra sidan Potten eftersom 16 åringar får börja köra bil här. Körtillstånd får de ha efter att de avlagt och klarat av ett skriftligt prov efter att de fyllt 15, men då måste de alltid ha en vuxen, med giltigt körkort i bilen.

Dock skulle inte detta inlägg handla om körandet, utan om kalasande! Vi har nämligen i flera veckor fösökt hitta en passande kväll för Dotterns kalas. Här är det populärt med kalas med övernattning  för tonåringarna, men det kräver planering och tid! Nästan alla helger är upptagna nu på våren med dansuppvisningar, pianoprov, pianokonserter m.m  eller så jobbar Maken, eller så…. Som det såg ut skulle inte kalaset bli förrän i juli och hennes födelsedag är den 29.4!

I söndags satt vi återigen böjda över almanackan för att fösöka lösa denna rätt knepiga, nästan gordiska knut. Efter en liten stunds grubblande utbrast jag:

– Nej, men, tänk att jag inte sett detta förut?!

– Sett vad mamma?

– Vi har  inget speciellt inkommande fredag, den 25.4. Vem är det som säger att ditt kalas måste vara EFTER din födelsedag?

– Ingen…

– Jag tänkte väl det. Nu skickar du SMS åt alla dina kompisar som du hade tänkt bjuda och se om de möjligen kan komma med så kort varsel.

Sagt och gjort. Dottern halade mobilen ur fickan och skickade meddelanden till sina kompisar och inom några timmar var det bestämt att kalaset skulle bli på fredagen och de flesta av de inbjudna gästerna kunde komma. Inte alla kunde sova över, men fick stanna rätt sent för sina föräldrar.

Ikväll, torsdag har vi städat, bakat tårtor och varit och handlat en del. Imorgon blir det fest! 🙂

 

 

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Snabba beslut!

  1. Monica

    Låter härligt med kalas. Men nog är det mycket tillställande innan man kan ha ett ungdoms kalas. Duktigt att ni fixade det med så kort varsel. Bakar du tårtorna själv? Ha en skön helg!

    Gilla

    1. Jo, det var en del stälande, men helt värt det ändå! Sådana härliga ungdomar! Nej, jag bakade ignet själv, det tog Dottern hand om. Jag handlade och städade istället! Tack det blev en fin helg, hoppas ni hade en fin helg också! 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s