Härliga ungdomar!

Jaaaa! Det blev hur bra som helst med det snabbt planerade kalaset! Maten blev bra, mest uppvärmd kalsamat, chips och sådant, men för ett gäng hungriga ungdomar var det hur bra som helst! Jodå, både grönsaker och frukt fanns det också såklart. Kalset sparkade igång runt  kl.17 på den regninga och kyliga fredagskvällen och kulminerade på lördagsförmiddagen vid tiotiden. Sju stycken av de 16 inbjudna  kom, vilket i och för sig var rätt skapligt när man tänker på hur snabbt vi svängde ihop kalaset.

Och roligt hade flickorna! högljudda, pratglada och artiga flickor måste jag tillägga! Duktiga i skolan allihopa och väluppfostrade. En mamma kunde inte vara gladare och nöjdare över Dotterns val av vänner. Efter att de hade ätit och gått ner till de nedre regionerna i huset för att spela ‘Just Dance’ på Wii, kom en av flickorna tillbaka upp i köket och frågade om jag ville att hon skulle hjälpa till att duka av bordet och hjälpa till med disken? Say what?  Jag tackade och bockade så hjärtligt för det erbjudandet och skickade ner henne för trapporna igen alldeles varm om hjärtat. Vem är det som gnäller på nutidens ungdomar? Enligt min erfarnhet är de hur fantastiska som helst! ( OK, jag gissar att det finns undantag…;)  )

Nu har vi då firat Dottern ordentligt med vänner, övernattning, filmkväll och skräpmat på en och samma gång. Nu får den riktiga födelsedagen komma inkommande onsdag…!

Ballongbuketten som prydde trappan...
Ballongbuketten som prydde trappan…
Den av Dottern egenhändgit gjorda och dekorerade tårtan.
Den av Dottern egenhändigt bakade  och dekorerade tårtan.
Hon blåste ut alla 15 ljusen på en gång!
Hon blåste ut alla 15 ljusen på en gång!
Hela gänget sjöng till tonerna av flygeln. Här spelar Dottern och en Maken en duett och århörarna lyssnade både artigt och andäktigt. Sedan tog en annan pianist över och alla flickorna sjöng sånger ur Disneyfilmen 'Frost'.
Hela gänget sjöng till tonerna av flygeln. Här spelar Dottern och en Maken en duett och århörarna lyssnade både artigt och andäktigt. Sedan tog en annan pianist över och alla flickorna sjöng sånger ur Disneyfilmen ‘Frost’.
Annonser

4 reaktioner på ”Härliga ungdomar!

 1. Monica

  Alltså det låter som ett super trevligt kalas! Det är ju det som är pricken över i:t efter att man kämpat och ställt till! 🙂 Tårtan ser ljuvlig ut! Alltså har hon gjort fjärilarna av smält vit choklad själv också? Är det grädde som ni färgat turkos eller? Du hör vad jag är mest snål på…. 😉 😉

  Gilla

  1. Det blev verkligen ett trevligt kalas! ja, du gissade rätt.Fjärilarna är gjorda av smält, vit choklad. Hon skrev ut ett mönster från nätet och ritade sedan av det på vaxpapper. Sedan smalt hon chokladen i mikro och ringlade den försiktigt ovanpå vaxpappret och mönstret. Hon lade dem sedan att stelna i en öppen bok, för att få vingarna att se ut som om de skulle flyga. Häftigt, eller hur?! Grädden på tårtan är ingen grädde, utan amerikansk, supersöt tårtglasyr som används ofta istället för grädde. Den färgade hon blå med hjälp av karamellfärg. Dottern gick en kurs i tårtdekoration förra sommaren… 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s