Öppet!

Så här löd SMSet som kom från Dottern i eftermiddags när jag just  skulle åka ifrån jobbet:

– Mamma, kan vi gå till simbassängen direkt efter skolan?

Jag skippade  med att svara henne efterosm jag  redan hade startat bilen. Tjugo minuter senare parkerade jag Hondan i garaget och möttes av en leende Dotter som stigit av skolussen fem minuter tidigare. På samma gång anlände  skolbussen från lågstadiet och de yngre barnen och alla grannbarnen steg också glada av. Solen behagade skina från en molnfri himmel och temperaturen hade, nu vid 15 tiden kommit upp till hela +25 grader och det kändes som sommar i luften. Vilken dag för bostadsområdets tre simbassänger att öppna!

Det var bara att följa de ivriga barnen in i huset och leta reda på simdräkten. Det verkade ju lite knasigt att inte gå ner till simabssängen denna första, lediga dag på långhelgen då vädret dessutom samarbetade. Barnen  har ledigt på måndagen också pga Memorial  Day, som kan liknas vid ‘De stupades dag’.

Efter att barnen packat den jättelika simväskan med de grejer och simleksaker som de ville ha, vattenpistoler, torpeder o.dyl bar det iväg. Ja, handdukar, solskyddskräm och lite smått och gott till mellanmål följde ju också med. De blir ju alltid så hungriga när de leker och simmar i vattnet.

När vi hade gått ca.500 m kom vi till simbassängen som ligger närmast vårt hem och vi var faktiskt de första som kom fram, men jag hade just låst upp porten och så började grannarna dropa in, en efter en. Barnen var själaglada att få så många kompisar till simbassängen och det blev minsann en livad eftermiddag. Jag  hade tänkt sitta och njuta av en bra bok vid poolen, men därav blev intet eftersom det blev jag som fick leka Poolpolis! Tydligen hade de andra vuxna alldleles för mycket att diskutera och förhandla med varandra för att hålla ett öga på sina telningar eller så var de fastfrusna vid sina mobiler! Men, snälla, snälla vuxna människor, lägg bort era förb…… mobiler och se på era ungar!! Grrrr! Jag såg rött! 😦

Bortsett från detta blev det en väldigt trevlig eftermiddag och barnen njöt i stora drag. Till och med  frusna jag tog mig ett uppfriskande dopp och som jag  har skivit förut är det minsann inte Fäbodastranden, men dock inte alls en dålig tvåa! 🙂

Lillsasyster njöt  i solen och det uppvärma bassängvattnet.
Lillsasyster njöt i solen och det uppvärma bassängvattnet.
image
Här njuter Dottern.
image
…och Sonen, som hittat en ledig simring.

 

Annonser

2 reaktioner på ”Öppet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s