I sagoland

image

 

…medan Sonen ännu befann sig i Legoland på kvällen, tog jag och Lillasyster en kort resa till Sagolandets underbara värld. Det är sällan jag läser för henne numera, hon läser helst själv. Dock ville hon att jag läste åt hene ikväll, på svenska. Detta var extra roligt eftersom alla barnen numera pratar mest engelska. Jag håller hårt vid svenskan och har stort stöd av Maken som endast pratar svenska med våra barn. Fast  det är klart, hela omgivningen pratar ju engelska, så det är ju inte så konstigt att de föredrar det språket.

I vilest fall som helst, blev det sagor på svenska ikväll och det var roligt. Först läste vi Askungen och Lillasyster hade alla möjliga kommentarer om de olika bilderna i boken. Hon jämförde dem med Disneyfilmen som vi var och tittde på i mars och hur desaa bilder var bättre på vissa sätt och sämre på andra.

Efter Askungen läste vi  läsa Mästerkatten i stövlar, en favorit. Den filmen har vi faktiskt inte sett, kanske vi borde hyra den? Dock tycker hon mycket om den sagan också och det var en nöjd liten sjuåring som kröp ner mellan lakanen och somnade nästan tvärt ikväll.  🙂

Annonser

2 reaktioner på ”I sagoland

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s