Tvillingbilar

För sex  år sedan när det blev  aktullet att inskaffa ny bil åt Maken efter en bilolycka fumderade han på en hybridbil. Dessa bilar var just då omåttligt populära pga att bensinen var dyr och vi kör en hel del. Det amerikanska samhället är (tyvärr!) uppbyggt kring bilen och man behöver verkligen en sådan för att ta sig från punkt A till punkt B. Åtminstone för oss som trivs bättre i förorterna än i ‘inner city’.

Maken provkörde en eller två av dessa hybridbilar, men var inte särskilt imponerad av dem. Han började se sig omkring efter andra alternativ istället, och han föll för dieseldrivna bilar. Dessa har inte riktigt fått fotfäste här, men vi åkte till Wolksvagen och tittade och hittade EN  av desa bilar som Maken var intresserad av. Här säljs dessa som Wolksvagen Jetta bilar, men i Europa tror jag att de säljs som Golf bilar. Samma bil, två kontinenter och två olika namn. Go figure! 😉

Efer sex år trivs Maken förträffligt med sin dieselbil och vi har, tack och lov, aldrig glömt bort oss och tankat med bensin istället för med diesel!

När vi först köpte Makens bil såg vi sällan andra bilar av samma modell, men numera ses de oftare och verkar ha blivit populärare. Dock blev Maken en aning häpen i vintras när han kom ut till sin bil parkerad i rampen efter fullbordad arbetsdag när han fick se detta:

image

Makens bil till höger. Man undrar ju om dessa två tvillingar hade haft en trevlig diskussion under dagen medan dess  ägare befann sig på sina respektive arbeten…! 😉

Annonser

En reaktion på ”Tvillingbilar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s