Spännande kväll!

image

Ja verkligen!  I skrivande stund befinner sig Maken och Sonen vid Sonens nya Mellanskola på öppet hus och s.k ‘locker move in‘. Detta innebär att Sonen har tagit med sig skolaväskan alldeles proppfull  med häften, pennor o.dyl  som vi inhanddlade förra veckan och skall ‘flytta in’ i sitt skåp. Bilden ovan skickade Maken åt mig för en stund sedan efter att de hittat Sonens skolskåp där han skall förvara sina grejor och springa till melln lektionerna. Fyra minuter har eleverna på sig mellan de 55 min långa lektionerna, så det gäller att inte söla precis.

Vidare skulle eleverna få sina scheman ikväll och föräldrarna skulle också få lyssna till en del ‘tråkiga tal’ av rektorn och andra ‘höga höns’. Gissar att Sonen helst inte skulle sitta igenom dem, men det gäller att bara hänga med.

Det skall bli intressant att höra alla detaljer när de anländer på hemmafronten om en liten stund…

Annonser

2 reaktioner på ”Spännande kväll!

    1. Nja, den allmänna skolan kostar ju inget, precis som där hemma. Skolgången från lågstadet och ända upp till gymnasiet är gratis. Dock kostar skollunchen, så många barn, inklusive våra, har ofta med egen mat. Vissa barn alltid, och andra äter ibland i skolan och ibland har med egen mat. Högskoleutbildningen är ju den som kostar och är grymt dyr! Och det verkar som om ingen riktigt vet heller vart pengarna från de höga avgifterna går. Om du går i en statlig högskola, som till exempel Minnesotas Universitet är det lite billigare, men om du väljer att gå på privat högskola, så kostar det skjortan!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s