Körrapport

Ni som följer min blogg vet att Dottern  fick sitt körtillstånd för tre veckor sedan och jag berättade då också om hur det hade gått första gången vi var ute och körde.

Det är alltså nu då tre veckor senare och hon har lyckats få in en hel del körande, närmare bestämt runt 10 h! Det börjar gå bättre och bättre. Koncentrationen är inte lika  oerhört fokuserad, utan nu endast fokuserad och knogarna inte riktigt lika vita runt ratten! Nej, skämt åsido, hon börjar klara det här med att köra bil riktigt bra. Jag är glad över att vi var så envisa och åkte ut på körtur precis varenda dag strax efter att hon hade fått tillståndet, för nu när skolan har sparkat igång och läxorna är många och långa, så är det förstås mycket svårare att hittta körtid.

Idag, lördag, medan Maken hade tagit Lillasyster til hennes första lektion i gymnastik för hösten, så tog jag Dottern ut på hennes lektion, men i körning då alltså. Bromssträckorna och bromsandet har blivit riktigt snyggt. Blinkern kommer på i god tid och hastighetsbegränsningarna är hon mycket noga med. Parkeringen gick bra i rutan på den tomma parkeringen, om än lite snett kanske, men abolut inget att haka upp sig på.

Hon behöver köra 15 h totalt innan vi bokar hennes första offciella körlektion, men vi är på god väg ditåt. Det är ingen brådska i alla fall med den lektionen eftersom hon ändå inte får köra upp förrän den 29.4 2016 på hennes 16e födelsedag…. Förhoppningvis har vi fått in tillräckligt med teknik och körtimmar då så att hon har bra med självförtroende, vet vad hon gör och klarar provet galant.

Vi jobbar på så länge…

image

I bakfönstret på Makens bil tejpar vi upp skylten så att andra förare skall veta  om att vi är ute och övningskör.

Annonser

2 reaktioner på ”Körrapport

  1. Monica

    Säkert spännande för både ungdom och förälder. Nog tycker jag de är de unga för att köra bil vid 16-års ålder. Men å andra sidan då kör ju min 15-åring moped i trafik. Med ansvar så växer de och det kan vara bara hälsosamt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s