Att handla mattor

Gårdagen, alltså måndagen, gick i shoppandets tecken. Vid tiotiden på förmiddagen hämtade jag Svärmor och vi åkte för att titta på mattor till hallen i det nya hemmet. Bänken som Maken tillverkat står på sin plats, vintern står runt hörnet och det vackra trägolvet gjort av lönn behöver skyddas från väta i form av  snö och slask.

Jag hade lovat att jag skulle ta Svärmor ut på shopping efter att Maken hade gjort bänken klar. Sagt och gjort, det bar alltså av.

Vi hade en enorm tur och hittade ett stort urval redan vid den första affären. Jag hade på förhand tittat lite online på de olika urvalen som affärerna erbjöd häromkring, men visste att Svärmor helst inte ville beställa mattor via nätet. Det kunde jag förstå, hon ville ut och titta, se och känna på dem. Vilken slags kvalité, hur ser färgerna ut i verkligheten, inte bara på bild osv.

Dock blev det en lätt uppgift att se på mattor visade sig. Svärmor visste precis vad hon ville ha: en rand runt hela mattan, liksom en ram att rama in mattan. Ljus, inte för mörk och inte för mycket grönt i den. Väggarna är grönmålade, hon ville gärna se lite grönt i mattan, men alltså inte för mycket. Gärna en beige ton, men inte för mycket och inte för helt avvikande från den fina bänken som nu då stoltserar i deras hall.

Efter en stunds tittande på urvalet som fanns i den första butiken, hittade Svärmor denna:

image

På nära håll ser mönstret ut så här:

image

Lite grönt, men inte för mycket och också lite rött finns med. Bakgrunden är mera beige/gul och det fanns en rand på utsidan av mönstret, precis som Svärmor hade tänkt sig.

Priset var inte alls oöverkomligt heller, och vi köpte en längre matta och en kortare och åkte sedan  tillbaka till Svärföräldrarnas för att lägga de två mattorna i hallen, för att se hur de såg ut. Inga problem att ta mattorna tillbaka om de inte uppfyllde våra önskningar, lovade expediten.

Vi åkte på direkten tillbaka och lade ner de två nyköpta mattorna på golvet och var…nöjda! De passade utmärkt, men vi behövde två till för att hallen var så pass lång och så behövdes en till mindre matta.

Efter nästa tur till affären, såg hallen ut så här:

image

Svärmor  var nöjd, Svärfar var nöjd och JAG var så glad att de var så nöjda. Ett till ‘new house project’ avklarat! 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s