Äventyrligt värre- på stranden!

Idag begav vi oss till en annan strand här på Kauai. Inte alls långt bort från hotellet, men en som är mera skyddad från de otroliga vågorna och därför en fin strand att simma vid. Jag hade tänkt mig en trevlig dag med lite sol, sand och hav. Var inte alls beredd på alla äventyr som vi fick vara med om!

image

Dagen började helt som jag hade hoppats och tänkt mig. Nöjda, glada barn och sol ( i massor!), hav och sand. Underbart!

image

Dottern njuter….

image

Lillasyster njuter….

Efter en stunds plaskande i det grunda, salta vattnet ( hade ingen aning om att Stilla Havet är SÅ salt? Månne Atlanten är lika salt? Gissar att så är nog fallet.) gick barnen ut i vattnet för att simma och  vi överraskades nästan direkt av Lillasyster rop:

– Aj, aj, aaaaaaaj! Min ryyyyyyygg!!!!

Hon kröp upp på stranden i något slags ålande och vi tog henne till livvakten som konstaterade att hon säkert blivit biten av en sjöfluga! Ungefär som ett getingbi, inte värre. Livvakten var nöjd över att det inte varit en manet och också att vi hade med både antihistamine och Epi spruta pga hennes andra alleriger.

Hon lade sig ner för att vila igen och efter en liten stund mådde hon bättre. De andra två barnen hade börjat simma omkring med sin hyrda snorklar och cykloper och hittat en hel massa fiskar att titta på! Det bara kryllade av tropiska fiskar, just uner ytan och barnen ropade ut vilka de såg från Nemo filmen.  Efter en stund kände sig Lillasyster bättre, bettet på hennes rygg syntes klart  och tydligt som ett litet blåmärke, men värken hade gett med sig och vi begav oss ut i havet vi med, tillsammans med syskonen.

image

Ungar och cykloper och snorklar!

Medan vi simmade omkring och tittade på alla dessa tropiska, vackra fiskar hörde jag Lillasyster ropa:

-Mamma, turtle! ( sköldpadda!)

Jodå, mycket riktigt, inte alls långt från oss och mitt bland alla soldyrkare och badälskare kröp en stor sköldpadda i land! Rätt långsamt, för den var så stor säkert, men hade som mål helt enkelt att hälsa på alla oss på stranden. Sonen berättade att han faktiskt hade lyckats simma rakt emot denna stora sköldpadda och hann ta ett foto med udnervattenskameran som vi köpt för dagens dykande. ( tänk att de fortfarande säljer dem med 35 mm film och allt! Måste tas till fotoaffären för att framkallas då vi kommer hem.)

Sköldpaddan fortsatte upp en bra bit på stranden  och möttes med en del uppståndelse bland oss soldyrkare. Fram kom mobilerna och en och en  annan kamera. Bilder togs, selfies togs och livvakterna ropade:

Please stay away from the turtle at least 15 feet! ( 5 m ), varpå vi alla backade en aning, men säkert inte tillräckligt långt från denna jättelika sköldpadda, som inte verkade nämnvärt störas av alla mänskor och kameror och uppståndelse i största allmänhet.

Lillasyster gav den namnet Bert! ( uttalat Bört som på engelska.)
Lillasyster gav den namnet Bert! ( uttalat Bört som på engelska.)
Bert från sidan.
Bert från sidan.

Efter en stund när Bert bara låg där i sanden, tappade folkmasorna intresset och lät honom vara ifred. Han slöt ögonen och verkade ha det hur skönt som helst där i solen.

Efter att detta hade utspelats, kom en Hawaiian monk seal in till viken där vi simmade! Han hade redan länge legat och solat sig han också på en sanddyn lite längre bort, men fick nu tydligen för varmt och bestämde sig för att ta ett dopp. Nu kom mobilerna fram igen, fast den här gången var det vi som sprang efter sälen för att försöka få en bild. Maken sprang för vår del, men tyvärr hann han inte fånga den brungråa sälen på bild innan den simmade ut ur viken.

Vid detta laget var vi mer än nöjda med dagen och packade ihop vårt pick och pack. Vilken dag! Trötta, solbrända ( trots solkräm med solskyddsfaktor 50!) men glada åkte vi hem till hotellet för att duscha bort allt saltet. Det var väldigt tyst i bilen udner den korta färden till hotellet. Vi hade alla en underbar, händelserik eftermiddag att tänka på…

 

Annonser

6 reaktioner på ”Äventyrligt värre- på stranden!

  1. Monica

    Woow. Ni har ju det underbart. Tur i oturen att dottern klarade sig så bra så att hon kunde simma sen igen. Men oj vilka stora sköldpaddor..otroligt stora.

    Gilla

  2. Pernilla

    Vad härligt ni verkar ha det ( förutom C’s bett då förstås- tur att det gick bra!) njut av solen och värmen och ledigheten ( vissa av er 😀)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s