Oväntad nattsyssla…

Maken kröp i säng tidigt på onsdagskvällen efter en lång dejournatt mellan tisdagen och onsdagen. Medan han blandade sig mellan lakananen vid 22 tiden gick jag tillbaka ner i köket för att sopa golv, duka bordet till morgonmålet ( pga vår tidiga morgon är det mycket lättare och snabbare att ha fram den mat som  det går att ha fram på köksbordet kvällen före.) och allmänt städa upp vårt hem.

Glad i hågen skred jag till verket. Noterade at Maken hade satt torkställningen i den högra diskhon eftersom den som vi normalt använder, den vänstra, hade stockats, just lite tidigare på kvällen. ( Visste ni att det inte finns torkskåp i Amerikat?)  Smart, tänkte jag där jag gick med sopborsten och torrmoppen. ( Torrmop är ett fantastiskt redskap på trägolv. Prova! Fungerar  säkert bra på linoleum också gissar jag.)

Jag moppade och sopade färdigt, plockade undan lite grejer här och där  och klockan var nu runt 22.30. Dags att lägga igång diskmaskinen och sedan krypa i säng…

En timme snare satte jag äntligen bort datorn och skulle krypa i säng. Trött var jag, men som den nattuggla jag blivit, tycker jag om att sitta uppe sent när resten av huset sover. Jag borstade tänder och skulle just till att sjunka ner i den välkomnande sängen när ngt slog mig: jag hade lagt på diskmaskinen för över en timme sedan och den vänstra diskhon var stockad!  Diskmaskinen i köket är placerad bredvid den vänstra diskhon, vilket betydde att vi antingen hade vatten på golvet i köket eller någon annanstans! Bara  för att jag varit så dum, gjort allting automatiskt och inte tänkt migt för.

Jag halvsprang i mörkret nerför trapporna till köket, kollade golvet direkt och det var, tack och lov, helt torrt! Blicken föll på diskhon och ja, sannerligen, den var fylld till bredden med smutsigt vatten. Trött och frustrerad över min tanklöshet tog jag tag i tillbringaren som fanns nära till hands och började tömma den fyllda diskhon och hjälpte vattnet på traven till den högra diskhon som fortfaradne fungerade som den skulle- tack och lov!

Jag räknade ut att diskmaskinen strax kulle tömma igen och sedan påbörja sköljningen. Då beslöt jag mig för att bara stanna i köket tills allting var klart… Det blev en lång timme, men vid 00.45 snåret var diskmamskinen klar att påbörja sin torkning och det skulle inte handla om mera vatten denna natt. Alltså, lade jag tillbringaren till sidan och kunde äntligen krypa i säng… Vilken natt det blev!

Annonser

8 reaktioner på ”Oväntad nattsyssla…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s