Övning ger färdighet

Publicerad av

image

Inför provet i måndags övade Sonen hemma under helgen. Han  och klassen skulle nämligen har prov i Husis, ni vet den där kokkonsten som man lite skall lära sig i högstadiet. Läraren hade nämligen gett elverna i uppgift att välja ngt att koka på måndagen och allting skulle göras från början till slut på endast 40 minuter, eftersom detta är hur lång lektionen är!

Sonene valde att steka plättar! Alltså, övade han hemma före den stora dagen och klarade det  riktigt bra. Han  blandade till smeten och efter några tips och tricks från mor sin, tog han tag i den från Halppis inhandlade plättpannan och började på.

Det gick riktigt finemang för honom. Tålmodigt väntade han med att vända plättarna och när han sedan gjorde det, tog had det lugnt och försiktigt och de blev hur fint gyllenbruna som helst!

I måndags stekte han alltså plättar i skolan under lektionen och…klarade det med bravur! Kom hem med fina, gyllenbruna plättar på en papperstallrik och berättade med stolthet i rösten  att han visst hade lyckats få en 4a för sitt arbete! ( vitsordsskala: 1 sämst och 4 bäst.)

Det ni! 🙂

8 kommentarer

  1. En blivande kock i huset!? 😊 Alltid lika roligt då barnen har hemläxa i husis och man får provsmaka. Tyvärr tycker dock inte vågen om att jag provsmakar så mycket som jag gjort på sistone. 😂

    Gilla

    1. Ja, han har verkligen tyckt om Husis, så vi får se… Fast han siktar egentligen på ngt helt annat just nu. Vi får se vad det blir till så småningom…
      ( Ja, den där vågen ja…Just nu kommer vi överens, men det gäller att hålla ett öga på den hela tiden så här över 40 årsstrecket…!)

      Gilla

  2. Plättar! … ååh, det var ett tag sedan jag gjorde, och även sedan jag åt, sådana.
    Blir inte av då man bor ensam – men jag ska försöka komma över en plätt på något evenemang, sådana säljs ibland t.ex. på torget här jag bor.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.