Cupid

image

image

Han har fått sitt namn efter kärleksguden Cupid. Den lilla, söta afrikanska pingvinen som kom på besök tillsammans med sin djurskötare idag från Como Zoo, som ligger i Minnesotas huvudstad St.Paul. Det märktes att lilla Cupid bor på djurpark och är van med barn och folk som tittar. Han gick omkring i sin lilla inhängnad medan barnen tittade storögt. Cupids djurskötare var en ung flicka som kunde sin sak och sina fakta om pingviner, men det som också naturligtvis var viktigt, var att hon kunde hålla en publik i åldrarna 3-5 år intresserad, och se, det kunde hon verkligen! Innan vi fick träffa lilla Cupid blev det till att lära sig en massa om pingviner. Detta gjordes dock inte i lektionsstil, utan vi gick som pingviner, vi simmade på våra magar som pingviner, vi fick dofta på pingvinmat ( fisk!) i påse och vi såg på en stor karta av världen för att ta reda på var dessa märkliga fåglar bor.

Vi låtsades också ha ett pingvinägg på fötterna och skulle gå från punkt A till punkt B med detta på fötterna utan att tappa det.

Efter allt denna information, blev det då äntligen dags att träffa denna lilla Cupid. Det visade sig att Cupid föddes på Alla Hjärtans Dag för snart 26 år sedan. Han är inte den äldsta pingvinen som bor på djurparken, det finns en äldre, som är hela 36 år gammal! Fisk  tyckte han också om, men som sagt, barnen, som satt väldigt duktigt och tysta, störde honom inte det minsta. Dock var våra barn en aning besvikna när de inte fick klappa Cupid… Samtidigt som de inte  ville lukta som fisk heller, för om det var ngt som inte var så särdeles trevligt med Cupid var hans pingvindoft…!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s